4 april 2020
Almere is al: 1496,36 kg. Afgevallen
Deelnemers
Joshuatree55 64 jaar -0 kg
Jeannine 67 jaar -0 kg
Maritte -919 jaar -0 kg
Philos31 50 jaar -0 kg
Moniquevw 60 jaar -0 kg
meer >
 

Almerevaltaf.nl


De GGD heeft in 2007 een onderzoek gedaan naar de staat van de volksgezondheid en gezondheidszorg in de regio Flevoland. Uit dat onderzoek blijkt dat bij Flevolanders overgewicht en ernstig overgewicht veel voorkomt. Meer dan gemiddeld in Nederland.

De helft van de volwassenen is te dik en ook onder jonge kinderen rukt deze welvaartsepidemie snel op. Met de kwaliteit van het voedingspatroon is het matig gesteld, met name onder de jeugd. Ook qua beweging is er nog verbetering nodig. De helft van de Flevolanders doet maar aan enige vorm van beweging. Een ongezond voedingspatroon en overgewicht zijn een risicofactor voor hart- en vaatziekten, het ontwikkelt sneller diabetes milletus type 2 en het vormt sneller kanker en osteoporose.

Een duidelijk signaal. Jacqueline Riechelman van J’esthé Skincare Boutique - schoonheidsspecialist in Almere - neemt het initiatief om het maatschappelijk probleem van overgewicht aan te pakken. Zij lanceert AlmereValtAf: een campagne om Almeerders op gezond gewicht te krijgen. Als boegbeeld hebben we onze eigen burgemeester: zij is het voorbeeld en gaat ook overgewicht te lijf. De methode om snel en verantwoord af te vallen is het eiwitdieet. Dit gecombineerd met sporten. Een aantal ondernemers in Almere omarmt het initiatief. Op deze website kunnen deelnemers aan het eiwitdieet met elkaar in contact komen: samen sta je sterker om af te vallen. Ze kunnen steun zoeken en ervaringen uitwisselen. Ook vind je op de website informatie vinden over het eiwitdieet, kun je vragen stellen aan de arts en staan er evenementen en kortingsacties op van de deelnemende bedrijven. Iedere week lees je in de Almere Vandaag meer over deelnemers aan het dieet. Ook op de redactie van deze gratis Almeerse krant gaan ze de aanval aan tegen overgewicht. Want voor heel Almere geldt:

Afvallen? Dat doen we samen.

 
Tips
Drink minimaal 1,5 tot 2 liter water of kruidenthee per dag.
Door het vrijkomen van afvalstoffen dient er minimaal 1 tot 2 liter water per dag gedronken te worden om deze afvalstoffen het lichaam te doen verlaten. Wanneer dit niet gebeurd ontstaat er hoofdpijn.
Van het ketoseproces krijg je een slechte adem. Water drinken helpt. Of neem de natuurlijke ademverfrisser peterselie. Kauwgom en pepermuntjes verstoren het ketoseproces. Neem eventueel mintjes van het merk Frisk (donker blauw).
meer >
Evenementen
Elke dinsdagavond van 17.30 - 18.30 uur hardloopploeg J’esthé BeautyCenters
meer >