24 augustus 2019
Almere is al: 1496,36 kg. Afgevallen
Deelnemers
Joshuatree55 64 jaar -0 kg
Jeannine 67 jaar -0 kg
Maritte -920 jaar -0 kg
Philos31 49 jaar -0 kg
Moniquevw 59 jaar -0 kg
meer >
 

Blog van Annemarie Jorritsma

In het zweet werken

Blog Annemarie Jorritsma

Vanaf half januari ben ik begonnen met het eiwitdieet. Ik had natuurlijk Erica Terpstra gezien en dacht toen: wat zij kan, kan ik ook. Dus ben ik op het internet gaan zoeken en waarachtig ik vond een eiwitdieet.

Heel toevallig kwam ik vlak daarna in contact met Jacqueline, die mensen zoals ik begeleidt. Dat leek me helemaal geweldig, want er zijn best veel vragen te stellen als je begint en bovendien helpt de stok achter de deur ook. Dus na twee weken zelf te hebben gepionierd word ik nu door het proces heen geleid. Inmiddels ben ik meer dan 13 kg kwijt en zeggen mensen: wat zie jij er goed uit, of: heb je iets met je haar gedaan?

Bij het eiwitdieet hoort ook veel bewegen. Dat deed ik eigenlijk al heel graag, maar het burgemeestersvak leent zich daar vaak niet zo goed voor. Inmiddels zit ik weer helemaal in het ritme. Drie keer per week naar de sportschool, om 7 uur ’s ochtends en/of in het weekend. En dan niet een beetje maar je helemaal in het zweet werken.

Wat mij bij dit dieet geweldig motiveert, is dat de weegschaal plotseling vriendelijk wordt. Je valt namelijk altijd af. Ik ga er zeker niet elke dag op staan, maar heb sinds de start nog niet meegemaakt dat ik aangekomen was. Overigens houd ik me strak aan het dieet, zij het dat bij een groot diner ik even fase 2 hanteer en dan dus wel een klein stukje gegrilde vis of vlees neem. Ik schat in nog dik twee maanden door te moeten gaan, maar dan ben ik ook op mijn streefgewicht en het heerlijke vooruitzicht is dat ik nu ook weet hoe zo te blijven, of weer snel op dat streefgewicht te komen. Voor mij is het eiwitdieet het ei van Columbus!

Annemarie Jorritsma
 

Meer blogs van Annemarie Jorritsma >

 
Tips
Van het ketoseproces krijg je een slechte adem. Water drinken helpt. Of neem de natuurlijke ademverfrisser peterselie. Kauwgom en pepermuntjes verstoren het ketoseproces. Neem eventueel mintjes van het merk Frisk (donker blauw).
Wil je niet te streng zijn voor je zelf, stap dan over op blok 2 van het eiwitdieet. Je valt dan nog steeds af, maar minder snel.
Neem voor onderweg een reep of koek mee. Haal kant en klare salades bij de supermarkt indien er op het werk geen kantine is.
meer >
Evenementen
Elke dinsdagavond van 17.30 - 18.30 uur hardloopploeg J’esthé BeautyCenters
meer >