4 april 2020
Almere is al: 1496,36 kg. Afgevallen
Deelnemers
Joshuatree55 64 jaar -0 kg
Jeannine 67 jaar -0 kg
Maritte -919 jaar -0 kg
Philos31 50 jaar -0 kg
Moniquevw 60 jaar -0 kg
meer >
 

Schrikbarend: 49% Almeerders heeft overgewicht

Uit de jaarlijkse volwassenenenquête van de GGD blijkt dat 49% van de Almeerders kamt met overgewicht. 13% heeft zwaar overgewicht. Overgewicht brengt allerlei ongemakken en medische risico’s met zich mee. De kans op hart- en vaatziekten neemt toe, doordat het hart harder moet werken. Ook verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk en suikerziekte kunnen veroorzaakt worden door overgewicht. Daarnaast is het extra gewicht een belasting voor botten en gewrichten zoals de knieën met rugpijn, pijn in gewrichten en jicht tot gevolg. Naast lichamelijke klachten kan overgewicht ook leiden tot psychische problemen. Men schaamt zich voor het dik zijn, voelt zich onzeker en zit daardoor minder goed in het vel.
 ‘’Als je dan blijkt dat bijna de helft van de Almeerders te zwaar is, dan is dat alarmerend”, aldus Jacqueline Riechelman eigenaresse van Proslank. Twee jaar geleden heeft Riechelman de campagne ‘AlmereValtAf’ gestart die er speciaal op gericht is om inwoners van Almere op gezond gewicht te krijgen. Toen was al bekend dat Almeerders gemiddeld ten opzichte van Nederland ongezonder leven. Een groot aantal Almeerders heeft hun teveel aan kilo’s aangepakt middels het medisch verantwoorde eiwitdieet van Proslank.
Met het dieet val je binnen een maand 7 tot 10 kilo af. Zonder hongergevoel. Het gefaseerde dieet leert je een gezond voedingspatroon aan, zodat je op gewicht blijft en na het dieet niet aankomt. Solide begeleiding zorgt voor motivatie en steun.
Onze burgemeester Annemarie Jorritsma heeft het dieet succesvol gevolgd. Ze werd gevraagd als ambassadrice voor de stichting kinder met obesitas. Voor haar het moment om kritisch naar zichzelf te kijken en de strijd tegen de kilo’s aan te gaan. Want als voorbeeld voor kinderen, bij wie obesitas schrikbarend toeneemt, kun je zelf niet te dik zijn. Gelijktijdig fungeert zij nu ook als succesvol voorbeeld voor haar burgers. Met haar onregelmatige leven, vele etentjes en borrels blijft zij op gezond gewicht, nu ruim een jaar nadat zij het dieet heeft gevolgd.
Het onderzoek van de GGD is voor Riechelman wederom aanleiding om Almeerders aan te sporen om overgewicht aan te pakken. Je ziet er met een aantal kilo’s minder niet alleen beter uit, het voorkomt veel geestelijke en lichamelijke ongemakken. Samen afvallen is een stuk makkelijker, de communitysite www.almerevaltaf.nl kan daarbij een goed hulpmiddel zijn. Meld je aan en ontmoet lotgenoten. Op maandag 8 november van 20.30 – 22.00 uur is er een gratis informatieavond bij J’esthé Beautycenter, Toon Hermansstraat 40. Iedereen kan gewoon binnenlopen. Tijdens de informatieavond hoor je naast de verhalen van volgers van het dieet ook alle ins- en outs over het dieet. Wat is het eiwitdieet, hoe werkt het en wat betekent het voor jou.
Om de drempel laag te houden, geeft Proslank een aantrekkelijke korting. Wil je snel en verantwoord afvallen? Kom dan naar de gratis informatieavond op 8 november! J’esthé Beautycenter, 036 – 53 666 88.
 
Tips
Ben je al flink afgevallen en past je kleding niet meer, beloon je zelf met een nieuwe set kleding. Dit motiveert.
Neem verse producten. Hieraan zit veel meer smaak dan diepvries- of gedroogde producten. Dat geldt ook voor kruiden.
Eet puddinkjes met een klein lepeltje. Zo doe je er langer over.
meer >
Evenementen
Elke dinsdagavond van 17.30 - 18.30 uur hardloopploeg J’esthé BeautyCenters
meer >