24 augustus 2019
Almere is al: 1496,36 kg. Afgevallen
Deelnemers
Joshuatree55 64 jaar -0 kg
Jeannine 67 jaar -0 kg
Maritte -920 jaar -0 kg
Philos31 49 jaar -0 kg
Moniquevw 59 jaar -0 kg
meer >
 

Profielpagina van Essuh

Essuh

  • Essuh
  • vrouw
  • 25 februari 1970
  • 9 maart 2010
  • 14 juli 2010

  • 168 cm
  • 65.00 kg
  • 86.30 kg
  • 67.30 kg
  • 19 kg


Essuh over zichzelf

Hai, leuk dat je even mijn verhaal komt lezen.
Ik ben Esther en pas 40 geworden. Mijn hele volwassen leven kamp ik al met overgewicht en is afvallen mijn tweede naam geworden. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het geprobeerd, van Montiac tot Modifast en van WeightWatchers tot Ladyline. En alles wat hier tussen in ligt. Mijn vriendin Xandra (www.proslank.nl/succesverhalen) heeft dit dieet met veel succes gevolgd. Nadat ik haar heb bestookt met vragen heb ik de knoop doorgehakt en ga ik ervoor. De informatie op de site zegt dat je 7 tot 10 kg per maand kan afvallen. Als ik dan mezelf een beetje stout laat dromen kan dit betekenen dat ik eind mei al op gewicht kan zijn. WAUW ... dat zou zo fijn zijn. Slank de zomer in. Weg met dat vette lijf en al die ongemakken.

Vandaag (10 maart) ben ik gestart. Ik heb gisteravond mijn zakjes voor vandaag netjes op het aanrecht gelegd zoals in de tips wordt aangegeven. Het lijkt zo weinig als je het ziet liggen maar ik moet je zeggen het is nu ruim 2 uur geleden dat ik het ontbijt heb gegeten en ik heb nog een voldaan gevoel. Normaal heb ik na een uur al weer trek. Zo meteen zet ik een lekker kopje thee en ga ik van mijn tussendoortje genieten, een reep.

Vanochtend heb ik me dus voor het eerst gewogen, 86,3 ... balen. Maar meteen flitste het door mijn hoofd, 7 tot 10 kg per maand. Geduld hebben zal nu het moeilijkst zijn. Kon ik de tijd maar meteen twee maanden vooruit zetten en me dan in de spiegel van een leuke kledingwinkel bekijken. Ik zal de progressie van mijn afval avontuur hier bijhouden. Dus als mijn verhaal je aanspreekt, zet die stap en ga ervoor! Ik doe met je mee ;o)

**********
De eerste paar dagen:
Spannend hoor, het pakket is bezorgd op dinsdag. Woensdagochtend start ik. Zoals een 'eetverslaafde' betaamt, heb ik de dinsdag nog van alles gegeten dat voorlopig niet meer op het menu zal staan. Chocolade, frietjes, snacks, chips .. noem maar op.
Ik werd niet goed van mijzelf, die belachelijke eetdrang. Ik keek enorm uit naar de start.
Zoals je hierboven heb gelezen ben ik goed gestart. Het is even wennen dat je niet even snel een boterham kunt pakken of een appel. Na twee dagen is dat wel voorbij. Ik heb geen honger. De gerechten vullen enorm en als je er voldoende groenten bij eet is het zeker dat je lang voldaan bent. De meeste gerechten zijn lekker sommigen iets minder, maar ja, dat is met 'normaal' eten natuurlijk ook zo.
Morgen is het zondag en dan ga ik weer op de weegschaal. Ik ben zo benieuwd. Het lijkt alsof mijn broek iets losser zit ... en dat al na 3,5 dag. Ik ben nog steeds super enthousiast en heb sinds tijden niet zo lekker geslapen als de afgelopen dagen. Ik blijf ervoor gaan. Mijn eerste doel is een 7 ervoor, dat betekent -6,4 kg afvallen.

**********
Zondag (5 dagen bezig):
Vanochtend gewogen .... - 3,9 kilo!!!!!!!!!!!!!!
En dit in 5 dagen. Meer dan WAUW!!!!
Ben zo blij.

**********
De 1e week:
De eerste week zit erop. -4,9 kilo!
Wat is dit onwerkelijk. Ik begrijp dat het in het begin altijd harder gaat, maar eraf is eraf. WAUW! Dat had ik een week geleden niet durven dromen. Ik heb geen honger gehad. De wafels zijn mijn favoriet ;o)
Wegen wordt op deze manier leuk .. ha ha, dat ik dit durf te zeggen.
Qua beweging ga ik elke dag minimaal een half uur wandelen. En nu het zonnetje schijnt wordt het bewegen alleen maar makkelijker. Lekker met mijn IPod wandelen. Is ontspanning en beweging te gelijk. Beter kan niet toch?!

**********
De 2e week:
Poeh ik heb het niet breed gehad een paar dagen. Sinds zaterdag t/m dinsdag maar 2 ons afgevallen. Werd er een beetje radeloos van. Heb mevrouw Riechelman gemaild wat ik zoal eet (ik heb helaas geen beschikking over een consulent in de buurt). Ze mailde binnen een uur terug, echt heel fijn. Blijkbaar had ik het verkeerd begrepen met de tussendoortjes ... gisteren meteen aangepast en vanochtend was er meteen 3 ons af. G E W E L D I G. Hopelijk zet dit nu weer door want resultaat heb ik nodig om vol te houden. Hoewel, -1,4 in een week natuurlijk mooi is, maar meer is beter ;o) Ik ga met goede moed de derde week in. De -10 kilo komt in de buurt .. nog -3,7 dan zijn de eerste 10 eraf. Echt super gaaf!!!!
Nog iets leuks; wat ik ook afval de komende dagen, de eerste min is een 7 ervoor! Wat een feest.

**********
De 3e week:
De 3e week zit erop. Weer 1,4 eraf. Natuurlijk ben ik daar heel blij mee want ik had 3 weken geleden niet durven dromen dat er een 7 voor zou staan. Toch ben ik enigzins teleurgesteld omdat je minimaal 1,5 tot 3 kilo per week kunt afvallen. Ik zit dus beneden het minimum terwijl ik naar mijn mening het programma tot in de puntjes volg. Dus een dubbel gevoel. Maar ik hou vol want eraf is eraf en dat is toch al 7,7 kilo! Ik heb overigens de desserts geprobeerd. Die zijn echt lekker als milkshake. Staan nu regelmatig op mijn programma ;o)

**********
De 4e week:
Deze week ging goed maar uiteindelijk heb ik de verjaardag van mijn jongste dochter meegevierd. Resultaat, -0,1,
De dag erna natuurlijk meteen het programma weer opgepakt en het gaat weer prima. Woensdag vaste weegdag dus dan wordt onderstaand overzicht bijgewerkt. Voel me goed. Tot mijn verbazing ontdekte ik in de kledingwinkel dat ik ruim een maat kleiner moest hebben. Erg vervelend ;o)

**********
De 5e week:
Deze week - 2 kilo!! Wat ben ik blij. Het gaat ook super goed. Ik moet echt opletten dat ik mijn ringen niet verlies. De trouwring is naar mijn middelvinger verschoven. Het tweede doel is in zicht. Daarnaast ... nog maar 2 ons en dan zijn de eerste 10 kilo eraf! Dat is in 1 maand dus op 2 ons na 10 kilo! F A N T A S T I S C H. Een vriendin van me is nu ook begonnen en heeft het eerste resultaat gezien op de weegschaal. Ook zij is natuurlijk meteen enthousiast. Wat heerlijk als die weegschaal alleen maar minder aangeeft. Nog niet 1x is er iets bijgekomen!

**********
30-04-10:
Ik ben soms helemaal in de war. Dan denk ik aan mijn gewicht ... 76 oh nee, uh ... dan moet ik echt nadenken ... nee geen 76 het is al 73,8. Ondanks dat het weekresultaat mij soms tegenvalt (wat geen hout snijdt want het is nog altijd een kilo) kan ik het in mijn hoofd niet bijhouden omdat het zo snel gaat. Buiten dat mijn kleding nu echt 2 maten te groot is, zijn ook mijn bh's en ondergoed te groot. Ik moet gaan shoppen maar heb nog niet de tijd en moed kunnen vinden. Ik ga nooit graag shoppen. Vreselijk die spiegels in pashokjes, maar ik denk dat ik er nu aan moet geloven ... en stiekem verwacht ik dat het leuk gaat worden.

**********
24-05-10:
Vanochtend was het 71,9 ... JIPPPPIIIIEIIIEEE. Dat betekent over naar fase 2. Hmmm, lekker weer kaas en vlees bij mijn groenten. Morgen boodschappen doen voor de nieuwe fase. Hoewel ik het toch ook een beetje eng vind. Ik hoop maar dat ik dan net zo goed blijf afvallen. Ik hou je op de hoogte! Op naar de 6 ervoor!

**********
27-06-10:
Ik ben zoooo blij! Mijn BMI is 24,4. Ik kom van de 34,8! Voor ik met ProSlank startte was ik al 10kg kwijt. Mijn start gewicht is dus eigenlijk 96,1. Volgens de veel gebruikte BMI ben ik nu GEZOND! Dat is belangrijker dan het gewicht op de weegschaal. Ik ben van maat 48/50 naar 40/42 gegaan. Wat een genot. Ik ga weer winkelen, wat ik jaren niet heb gedaan. Kost overigens ook veel geld ;o) Nog 3,7 kilo en dan ben ik op mijn streefgewicht. Overigens gaat fase 2 uitstekend. Val nog steed prima af.


**********
Doelen:
Mijn 1e doel is een 7 ervoor |""""| gehaald JIHOE
Mijn 2e doel is 75 kilo bereiken. |""""| gehaald JIHOE (22-04-10)
Mijn 3e doel is 72 kilo want dan ga ik over naar fase 2 |""""| gehaald JIHOE (24-05-10) over naar FASE 2 ... spannend!
Mijn 4e doel is een 6 ervoor. |""""| gehaald JIHOE (14-6-10)
Mijn 5e doel is mijn streefgewicht bereiken, 65 kilo.


Foto's van Essuh

Essuh heeft nog geen foto's van zichzelf toegevoegd aan haar profiel.

 
Tips
Ben je al flink afgevallen en past je kleding niet meer, beloon je zelf met een nieuwe set kleding. Dit motiveert.
Neem verse producten. Hieraan zit veel meer smaak dan diepvries- of gedroogde producten. Dat geldt ook voor kruiden.
Eet puddinkjes met een klein lepeltje. Zo doe je er langer over.
meer >
Evenementen
Elke dinsdagavond van 17.30 - 18.30 uur hardloopploeg J’esthé BeautyCenters
meer >