24 augustus 2019
Almere is al: 1496,36 kg. Afgevallen
Deelnemers
Joshuatree55 64 jaar -0 kg
Jeannine 67 jaar -0 kg
Maritte -920 jaar -0 kg
Philos31 49 jaar -0 kg
Moniquevw 59 jaar -0 kg
meer >
 

Profielpagina van Judith

Judith

  • Judith
  • vrouw
  • 17 augustus 1965
  • 15 maart 2009
  • 9 juni 2009

  • 184 cm
  • 90.00 kg
  • 137.90 kg
  • 122.80 kg
  • 15.1 kg


Judith over zichzelf

Ik ben mijn hele leven al zwaar. Alhoewel.... ooit ben ik een keer 28 kg afgevallen met Weight Watchers en heb daar zo'n gouden Lid-voor-het-Leven speldje gehaald. Vervolgens zwanger en alle en nog veel meer kilo's zaten er zo weer aan. Weight Watchers werkte bij mij niet meer, voor de rest niet veel aan dieten gedaan. Ge-sonjabakkerd natuurlijk, maar dat hield met 5 kg. minder wel op. Ach, je kent het wel, iedereen heeft zo haar/zijn eigen verhaal. Ik ben vooral een emotie-eter. Stress, spanning, verdriet: hup snel iets in de mond, en nog iets en nog iets, want soms doet het leven zeer. Of ben je (te) moe en moet er "krachtvoer" in.
Ergens vorig jaar zomervakantie is de knop om gegaan. Ik heb altijd wel iets sportiefs gedaan, maar niet met de nodige regelmaat en doorzettingsvermogen. In die vakantie ben ik 's morgens in alle vroegte(want dan is bijna niemand wakker) met de Nordic Walking stokken gaan wandelen. Ik begon met 15 min. Dat was best afzien en ik schrok van mijn eigen staat van conditie. Maar goed, effe doorbijten en op de laatste vakantieochtend, wandelde ik 3 kwartier weg. Het was een vakantie met inzichten en een plan begon zich te vormen: eerst sportschool, weinig eten dus afvallen, en stoppen met roken. Na vakantie direct ingeschreven op de sportschool, 3 x in de week. Het afvallen wilde niet echt lukken, 1 kg erbij, 2 eraan, 3 eraf, moedeloos werd ik ervan. Gestopt met roken met Kerst, dat dan weer wel! Nog meer kilo's eraan, tja. Ik schrok toen ik Erica Terpstra zonder al die kilo's op TV zag: "Wat!! Hoe heeft ze dat gedaan?!?!" Boekje van haar gekocht en me verdiept in het dieet. Sprak me helemaal niet aan, want gedoe met zakjes: daar geloofde ik niet in. Een mens moet toch gewoon eten en was afvallen niet een kwestie van minder innemen dan je verbrandt? Maar ja, "gewoon" minder eten lukte ook niet. En mijn kacheltje brandt heel langzaam. Het moest anders, maar hoe? Toch dat eiwitdieet? Het project "Almere valt af" kwam precies op het juiste moment. Naar de infoavond om me nog meer te laten informeren. Eigenlijk heeft Pauline me over de streep getrokken, haar verhaal was voor mij heel herkenbaar.
De reden dat ik dit schrijf is dat ik de behoefte heb om te delen. Ik heb van mijn afvallen een project gemaakt. Gelukkig veel steun thuis: eindelijk wil mijn man ook afvallen en onze zoon heeft zich dapper aangesloten. Kanjers zijn het!!
Op 1 april (ja, echt waar) me laten wegen (altijd weer confronterend)bij Jesthe. Want begeleiding wil ik wel, want toch een lange weg te gaan. Ik ben op 6 april aan de "zakjes" begonnen en het valt me heel niet tegen. Na 5 dagen al 3,6 kg. kwijt! Dat is een eeuwigheid geleden. Ik vind niet alles lekker. En soms ook een gedoe met die poeders en dat geklonter: ik moet duidelijk mijn draai er nog in vinden. Gelukkig ben ik dol op groenten, dus ik wok elke avond een flinke portie. Vooralsnog een goed begin. Ga met goede moed verder!

25/4: Verleden week 1,9 en afgelopen week 1,2 kg afgevallen. En alleen maar vet. Het gaat goed zo! Ik voel me er ook goed bij. Krijg ook al reacties: "nou, je kan het al zien hoor! In je gezicht vooral" Dat is mooi, maar ik wil het vooral lager, lager, lager en meer van achter. Ik heb geen honger gehad, gelukkig ben ik dol op groenten en soep. Soms zijn er wel lastige momenten: de geur van vers brood in de supermarkt, of een mooie fruitschaal met net gekocht fruit voor mijn mannen. Ik denk dat ik nu alle zakjes wel gehad hebt. De helft vind ik lekker, dus ik ben voor de komende week overgegaan op het zelf samenstellen van mijn eetschema, ipv weekpakket aanschaffen. Geen vieze zakjes blur meer.
Echt iets missen doe ik niet. Gek is dat eigenlijk: altijd neem ik iets extra's in het weekend en aan chips was ik zo goed als verslaafd. Chocola moest zo nu en dan en voor een patatje met kon (kun?) je me wakker maken. Als ik het nu niet nodig heb, heb ik het dan al die tijd niet nodig gehad? Zonde van al dat gesnaai, van de energie en wat zal het me nog meer gekost hebben? Tja...

9/5 Nou ja 2,5 kg afgevallen, terwijl ik me helemaal niet lekker voel !!! ik ben blij!! Hopen dat het zo blijft!!

16/5 Toch nog weer ruim een pond eraf. Niet verwacht, want ik was aangekomen. Ik ben zo'n type die elke dag op die schaal gaat staan. Tot nu toe werkte dat enorm motiverend, want elke dag werd het minder. Maar deze week, o grote schrik, kwam ik elke dag aan!!! Terwijl ik niks gek heb gedaan, keurig aan mijn programma as usual. Ik wijt het maar aan dat virusje die rare dingen doet met mijn lichaam. Wat ook onzettend leuk is dat mijn man zo lekker aan het Sonja Bakkeren is. Dat deed hij om mij te steunen, maar hij wilde stiekem ook wel 30 kg kwijt! En vandaag is hij de eerste 10 kg. al kwijt! Bloedfanatiek is-t-ie geworden. En hij voelt zich veel fitter. Waarom hebben we dit toch niet eerder gedaan? Tja, die knop moet om, je moet het echt willen.


Foto's van Judith

 
Tips
Door het vrijkomen van afvalstoffen dient er minimaal 1 tot 2 liter water per dag gedronken te worden om deze afvalstoffen het lichaam te doen verlaten. Wanneer dit niet gebeurd ontstaat er hoofdpijn.
Neem voor onderweg een reep of koek mee. Haal kant en klare salades bij de supermarkt indien er op het werk geen kantine is.
Laat je begeleiden door J’esthé Beautycenters. Zij blijven je motiveren en monitoren.
meer >
Evenementen
Elke dinsdagavond van 17.30 - 18.30 uur hardloopploeg J’esthé BeautyCenters
meer >